5 x waarom het MKB kiest voor cloudoplossingen

Bij cloudopslag worden uw gegevens en software op een server op een externe locatie opgeslagen. Waarom kiezen steeds meer mkb-bedrijven voor werken in de cloud? In ons blog leggen wij het u graag uit!

1: Kosten- en tijdsbesparing

Fastfix ICT Support - werken in de cloud  Breda Ondernemers die kiezen voor werken in de cloud kunnen rekenen op een aanzienlijke kostenbesparing. Voor het aanschaffen en onderhouden van servers en computers betaalt u op jaarbasis duizenden euro’s. Tel daarbij op de updates voor softwareprogramma’s en uitbreidingen in capaciteit en u heeft een flinke kostenpost. Een ander voordeel: u heeft geen omkijken meer naar uw ICT-infrastructuur en kunt zich nog meer richten op uw corebusiness.

2: Veiligheid

Kiest u voor de cloud, dan is uw beveiligingssoftware altijd up-to-date. In de praktijk blijkt dat veel werknemers via hun privételefoon, of -laptop inloggen op het bedrijfsnetwerk. Deze extra risico’s vragen om veilige verbindingen en oplossingen. Vanaf mei 2018 gaat er een nieuwe Wet bescherming persoonsgegevens van kracht. Dit heeft een grote impact op grote én kleine organisaties. Een samenwerking met een kundige en ervaren ICT-specialist, zoals Fastfix ICT Support, helpt u om de ICT-beveiliging op orde te houden.

3: Flexibiliteit

Werken in de cloud maakt uw organisatie een stuk flexibeler. Zo kunt u snel en eenvoudig op- en afschalen als er wijzigingen zijn in de capaciteit. Ideaal voor organisaties die groeien of snel een groei willen realiseren. Daarnaast kunt u 24/7 vanaf elke locatie met een internetverbinding bij uw bestanden.

4: De nieuwste technologie

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. De kans dat u met verouderde hard- en software werkt neemt daardoor toe. Als u werkt in de cloud, werkt u met de modernste hardware en softwareprogramma’s tegen een gering tarief per maand. Dankzij de cloud kunnen ook ZZP’ers en kleine mkb-bedrijven gebruikmaken van de nieuwste technologie.

5: Continuïteit

In de praktijk maken wij het nog regelmatig mee dat de back-up niet goed geregeld is. Dit kan de continuïteit van een bedrijf ernstig in gevaar brengen. Met een back-up in de cloud heeft u de zekerheid dat de continuïteit van uw organisatie niet in het geding komt.

Contact werken in de cloud

Meer weten? Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uw bedrijf. Neem vrijblijvend contact op (076 – 549 50 66 of info@fastfix.nl) voor een advies op maat.